PILETINA SA POVRĆEM

Potrebno je : pileći batak i karabatak i povrće po izboru, malo ulja, peršunov list, so, biber.
U primeru na slici uzela sam: 1 manju tikvicu, 1mali patlidžan, malu glavicu crnog i
1 čen belog luka, 2 šargarepe, 200 gr.šampinjona, 2 krompira, 100 gr.brokolija.
Povrće očistiti i iseći na manje komade.Posoliti i pobiberiti i dodati malo ulja.
Promešati u činiji.Pileće batake oprati, osušiti papirnim ubrusima i posoliti .
U vatrostalnu posudu staviti povrće,odozgo pileće batake, sipati malu šoljicu vode,
poklopiti sa alufolijom i staviti u zagrejanu rernu. Ostaviti na jakoj temperaturi desetak minuta a onda smanjiti na 200 stepeni. Peći pod folijom dok meso i povrće ne omekša. Skinuti foliju i zapeći dok bataci ne porumene.